T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / YAZIHAN - Şehit Yunus Kıroğlan İlkokulu

STEM; Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) Keşif Kampanyası

Scientix Projesi, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. STEM eğitiminin amacı, okullarda öğrencilerin sorgulama, araştırma, proje geliştirme, üretme ve buluş yapma becerilerini ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik öğrenci merkezli disiplinler arası eğitimi yaygınlaştırmaktır. Scientix Portalına http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir.

Avrupa Okul Ağı - European Schoolnet tarafından yürütülen Scientix Projesinde Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz, 30 Avrupa ülkesi ile birlikte 2014 yılından itibaren Scientix Projesi Ulusal Destek Noktasıdır.

Bakanlığımıza bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimiz Avrupa çapında paylaşılan STEM eğitimiyle ilgili projelere ve materyallere ulaşmak için Scientix portalına üye olabilir.

Scientix Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde öğrencilerin gerçek dünya problemlerini çözmek için sorgulamaya, araştırmaya, üretime ve buluş yapmaya teşvik edilmesi amacıyla 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren 30 Nisan 2024 tarihine kadar Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarındaki meslekleri ve projeleri kutlamak amacıyla 2024 yılı STEM Keşif Kampanyası faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda öğrencilerinizi bilim insanlığına, mühendisliğe yöneltmek amacıyla 2024 yılı Nisan ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanan sorgulamaya, araştırmaya, proje geliştirmeye, üretime ve buluş yapmaya dayalı STEM eğitimi etkinlikleriyle (proje etkinliği, konferans, çalıştay, seminer, sergi, vb.) ilgili bilgileri Scientix Portalının https://www.scientix.eu/campaigns/sdc/sdc24 web sayfasından giriş yaparak STEM Keşif Kampanyası etkinliklerine okullarınızın katılımı sağlanabilecektir.

29-02-2024

 

STEM Nedir? STEM Eğitimi Öğrencilere Ne Kazandırır?

 

STEM Nedir?

STEM; Bilim(Science), teknoloji(Technology), mühendislik(Engineering) ve matematik(Mathematics) olmak üzere dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır.

STEM Eğitimi Amaç ve Faydaları Neler?

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitimi okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm sınıf seviyelerini kapsayan bir yaklaşımdır. Öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, yeni nesil eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler. STEM, bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeyi amaçlar. Öğrenciler ezberden uzak bir şekilde araştırma ve sorgulama yaparak öğrenirler.

Dört disiplin iç içe geçmiş şekilde günlük hayata transfer edilerek kullanıldığı için öğrenmede kalıcılık sağlanır.

STEM,  öğrencilerin aşağıda sıralanan 21. Yüzyıl becerilerinin gelişmesine katkı sağlar:

·      Fen, Matematik ve Teknoloji okuryazarlık düzeylerini artırır.

·      Eleştirel ve kritik düşünme becerisi kazandırır.

·      Günlük hayatta karşılaşacakları hayat problemlerinin farkına varmalarını sağlar.

·      Üreten birey olmalarını katkı sağlar.

·      Yaratıcılığı artırır.

·      İşbirlikçi çalışma becerisini güçlendirir.

·      Kişilerarası iletişim becerilerini geliştirir.

·      Değişime ve yeniliğe karşı merak duygusunu uyandırır.

·      Girişimcilik becerilerinin gelişmesine destek olur.

·      STEM kariyer alanlarında duyulan ihtiyacı karşılamalarını kolaylaştırır.

 

Kaynak: https://abdulkadirozbek.com.tr/stemnedirstemegitimiogrencilerenekazandirir/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 09:51 - Görüntülenme: 22
Kaynak: https://dysweb.meb.gov.tr/dys02001.xhtml?
  Beğen | 0  kişi beğendi